Politika

Supruga Čička u očaju: Prolazi 9. krug pakla na KCUS-u, već 7 dana se nisam čula s njim

Poznati sarajevski muzičar i dobitnik priznanja “Počasni građanin Grada Sarajeva” Želimir Altarac Čičak smješten je u Respiratorni centar – zgrada stare hirurgije na KCUS-u nakon zaraze koronavirusom. Objavila je to njegova supruga Edina Gugać na svom Facebook profilu. Njenu objavu, u kojoj je napisala da je “jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno devet krugova pakla s KCUS-om”, prenosimo u cijelosti:

“Ja sam supruga Želimira Altarca Čička i napisaću Vam samo dio svog iskustva sa KCUS-om, najkraće i najvažnije, detalji su još puno, puno gori. Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno 9 krugova pakla sa KCUS-om. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent COVID pozitivan u Respiratornom centru-zgrada stare hirurgije na KCUS-u. Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u – Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten.

PROČITAJTE  Pandemija nije gotova. U Njemačkoj moguće ponovno uvođenje mjera protiv koronavirusa

Prebačen je 19. marta na „Podhrastove“ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao. Mobitel mu je bio ugašen, uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila, i uključi to nije urađeno tri dana. A 22. marta je sa „Podhrastova“ uz telefonski poziv upućen meni i receniču da kupim lijek Tocilizumab od 600 mg, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to 2 doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba i odnijela ga. Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa”.

PROČITAJTE  Stanje u Sjevernoj Koreji sve gore zbog koronavirusa. Kim Jong Un odbio međunarodnu pomoćPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare