Politika

Sutra posebna sjednica Skupštine Republike Srpske. Da li će se pojaviti i Dragan Čović?

Kolegij Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) za sutra je zakazao posebnu sjednicu s jednom tačkom dnevnog reda:  političko – ekonomska situacija u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović ranije je uputio poziv predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću da prisustvuju i obrate se na ovoj sjednici.

– Uvjereni smo da bi vaše učešće na posebnoj sjednici NSRS dalo značajan doprinos razvijanju dijaloga i iznalaženju najprihvatljivijih rješenja za BiH – naveo je Čubrilović u pismu.

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović odgovorio je da neće prisustvovati ovoj sjednici, navodeći da je „iznalaženje najprihvatljivijih rješenja za državu Bosnu i Hercegovinu“ stvar državnih institucija, a ne entitetskih, i može biti razmatrano samo u Parlamentarnoj skupštini BiH i ostalim nadležnim državnim institucijama.

Dodao je da Stranku demokratske akcije u NSRS-u predstavlja niz veoma iskusnih i sposobnih poslanika koji mogu dati konstruktivan doprinos rješavanju situacije u kojoj se kao društvo i država nalazimo, ali samo u dijelu koji se odnosi na entitet RS – naveo je Izetbegović u odgovoru na Čubrilovićev poziv.

Prema pisanju pojedinih medija, očekuje se da će lider HDZ-a BiH Dragan Čović prisustvovati sutrašnjoj sjednici NSRS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare