za čas posla

Tiramisu s borovnicama: Najlakši recept za prefini desert u čaši

U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sočnim voćem poput borovnica
Tiramisu je italijanski desert koji sljubljuje piškote s bogatom kremom na bazi mascarponea, a mi donosimo recept za tiramisu s borovnicama.
Dodatno sebi olakšajte i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši

Tiramisu je obožavani italijanski desert koji sljubljuje kafom namočene piškote s bogatom kremom na bazi šlaga i mascarponea, a mi vam donosimo pomalo neobičan recept za tiramisu s borovnicama.

U ljetno vrijeme izbacite sirova jaja iz recepta, a okuse slasnog tiramisua osvježite sočnim voćem poput borovnica.

Za pripremu tiramisua s borovnicama ne treba vam mnogo slastičarskog znanja ni iskustva u kuhinji.

Dodatno sebi olakšajte i desert napravite u vrlo kratkom roku – u čaši.

Sastojci za tiramisu s borovnicama:

  • 250 g svježih borovnica
  • 150 g vrhnja za šlag
  • 150 g mascarponea
  • 30 g šećera u prahu
  • 4-6 piškota
  • crna kafa za umakanje piškota
  • zaslađeni kakao u prahu

Priprema tiramisua s borovnicama:

  1. Odlomite piškote na manje komade i kratko ih namočite u hladnoj kafi. Prebacite piškote na dno staklene čaše u kojima ćete posluživati desert.
  2. Preko namočenih piškota dodajte nešto svježih i opranih borovnica.
  3. Mikserom istucite vrhnje u šlag zajedno sa šećerom u prahu. U smjesu ručno umiješajte i mascarpone. Dio smjese prebacite preko borovnica u čaši.
  4. Ponavljajte postupak i slažite namočene kekse, voće i kremu dok ne potrošite sve sastojke.
  5. Na kraju pospite desert zaslađenim kakaom u prahu.
  6. Ohladite prije posluživanja.

Savjet plus:

Poslužiti se možete i smrznutim borovnicama. Samo se sjetite izvaditi ih iz leda nekoliko sati prije ili večer prije pripreme deserta.

Isprobajte kremu na bazi mascarponea prilikom izrade. Ako niste zadovoljni slatkoćom, dodajte još šećera u prahu po želji.

Ukoliko ne volite kafu, možete umočiti piškote u mlijeko sa kakaom ili sa nekim vašim omiljenim čokoladnim prahom kojeg žete rastopiti u mlijeku.