Politika

Turbulentno na sjednici Općinskog vijeća Bosanske Krupe: Potukli se vijećnici, sve prijavljeno policiji

Sudeći po saopćenju za janvost NES-a u Općinskom vijeću Bosanske Krupe jučer je bilo turbulentno i nasilno.

Naime, oni su izdali saopćenje u kojem su kritizirali SDA i POMAK jer su donijeli niz nezakonitih i besmilenih odluka a koje se odnose na imenovanja u javne ustanove.

"Većina koja čini vlast u Općini Bosanska Krupa ponovo je imenovala upravne odbore javnih ustanova „Centar za kulturu, obrazovanje i
informisanje“ i „Centar za socijalni rad“ iako Zakon o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima FBiH jasno propisuje da se imenovanja na kraći vremenski period ne mogu ponavljati.

Također, odbijen je zahtjev općinskog načelnika za preispitivanje odluke sa tematske sjednice u vezi deponije „Meždre-Vlaški dol" čime je potvrđena ranije donesena Odluka na tematskoj sjednici s kojom je koalicija SDA-POMAK otvorila vrata za nastanak novih deponija, a da trajno nije riješen ni problem trenutne deponije iz čega je jasno da trenutna većina u Općinskom vijeću ima za cilj samo politiziranje ovog problema i ništa više od toga", naveli su iz NES-a.

Međutim, očigledno politička borba nije stala na verbalnim prepucavanjima. Kako navode, vijećnik POMAK-a fizički je napao vijećnika NES-a.

"Ono što je obilježilo ovu sjednicu jeste ponašanje vijećnika POMAK-a Jasenka Šertovića koji je bez ikakvog povoda na pauzi sjednice, prvo verbalno, a zatim i fizički napao vijećnika NES-a Midhada Arnautovića zbog čega je prijavljen Policijskoj stanici Bosanska Krupa koja provodi istragu u vezi ovog napada.
Narodni evropski savez Bosanska Krupa najoštrije osuđuje ovakvo primitivno i nedopustivo ponašanje vijećnika Jasenka Šertovića koji je nažalost i namještenik u organu uprave Općine Bosanska Krupa", naveli su u saopćenju.