Dvije željezničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su 27. januara sa pruge u Srbiji kod Zaječara.
Region

U Srbiji kod Zaječara iskliznule dvije cisterne sa fosfornom kiselinom

Dvije željezničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su 27. januara sa pruge u Srbiji kod Zaječara.

Prilikom incidenta cisterne nisu oštećene, nema isparenja i opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu, saopćili su iz preduzeća “Infrastrukture železnice Srbije”, a prenosi Radio televizija Srbije.

“Na četvrtom kolosijeku u željezničkoj stanici Zaječar su u 8.40 iz sastava teretnog voza iskliznule dvije željezničke cisterne sa fosfornom kiselinom”, saoćeno je iz “Infrastruktura željeznica Srbije”.

Dvije cisterne koje su iskliznule nalazile su se u sastavu teretnog voza, koji ima dvanaest vagona. Iskliznula su osma i deveta kola od lokomotive, dodaje se.

Dvije željezničke cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule su 27. januara sa pruge u gradu Zaječaru na istoku Srbije.

U pančevačkom naselju Topola u večernjim časovima 12. januara došlo je do curenja amonijačnog rastvora iz kamiona-cisterne.

Vlasnik i vozač kamiona-cisterne uhapšeni su zbog sumnje da su izazvali opštu opasnost i oštetili životnu sredinu, a nadležni su saopštili da ovaj incident nije izazvao posljedice opasne opasnosti po zdravlje i bezbjednost ljudi.

Krajem decembra kod Pirota je iz šina iskliznulo četiri od 20 vagona cisterni koji su prevozili amonijak. Nakon nesreće, zbog simptoma trovanja hospitalizovano je više od 50 osoba. Ministar saobraćaja Goran Vesić je 26. decembra, dan nakon nesreće, rekao da je uzrok loša infrastruktura.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare