Vijesti

Vlada KS odobrila sredstva za projekte održivog povratka u istočnoj Bosni

Vlada Kantona Sarajevo dala je danas saglasnost Ministarstvu za boračka pitanja za odobravanje sredstava u ukupnom iznosu od 70.800 KM, u svrhu podrške projektima održivog povratka.

Sredstva će biti utrošena za realizaciju pet infrastrukturnih projekata od značaja za povratničku populaciju na području općina Foča-Ustikolina, Rudo, Sokolac, Novo Goražde, Čajniče, Rogatica i Bijeljina.

„Ministarstvu za boračka pitanja KS, po Javnom oglasu za dodjelu sredstava za održivi povratak u mjesto predratnog prebivališta za 2021. godinu, u periodu od 28. juna do 30. jula ove godine, obratilo se šest povratničkih općina, institucija i udruženja čija je djelatnost održivi povratak, s molbom za sufinansiranje infrastrukturnih projekata. Analizom aplikacija, konstatirano je da pet molbi zadovoljava potrebne uvjete za finansijsku podršku i pomoć u sufunansiranju realizacije projekata iz oblasti obnove i izgradnje putne i vodovodne infrastrukture i objekata, a sve u svrhu podrške održivom povratku pripadnika boračke populacije“, obrazložio je resorni ministar Omer Osmanović, prenosi Služba za protokol i press KS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare