Politika

WHO došao na svoje, saopćili su da je svijet u novoj i opasnoj fazi pandemije

WHO je danas održao konferenciju za medije na kojoj je govorio generalni direktor te organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Govorio je o situaciji s koronavirusom u svijetu i poručio kako je svijet sada u novoj i opasnoj fazi pandemije.

Jučer je prijavljeno najviše slučajeva koronavirusa u svijetu dosad

Tedros Adhanom Ghebreyesus je danas na konferenciji za medije rekao kako je jučer diljem svijeta prijavljeno 150.000 novih slučajeva koronavirusa.

“Gotovo polovica tih slučajeva prijavljena je u sjevernoj, srednjoj i južnoj Americi. Velik broj slučajeva prijavljen je i u južnoj Aziji i na srednjem istoku”, dodao je.

Tedros je upozorio sve na konferenciji za medije kako je svijet sada u jednoj novoj i opasnoj fazi pandemije koronavirusa.

“Svijet je sada u novoj i opasnoj fazi. Brojnim ljudima je, razumljivo, dosta toga da su stalno doma. Zemlje su željne otvaranja svojih društava i ekonomija. Ali virus se širi brzo. I dalje je smrtonosan, a većina ljudi mu je i dalje podložna”, poručio je.

WHO je poručio ljudima da i dalje drže distancu jedni od drugih, da ostanu doma ako se osjećaju loše i da nose maske kada je to potrebno te da peru ruke što češće, prenosi Index.

Kako javlja CNN, pozivajući se na podatke Sveučilišta Johns Hopkins, diljem svijeta je zabilježeno više od 8,4 miliona slučajeva koronavirusa.

Od posljedica virusa je preminulo najmanje 453.000 ljudi.

Zemlje poput Njemačke i Kine, koje su popustile mjere i koje su se potom suočile s povećanjem broja slučajeva, ponovno su pooštrile dio mjera.

Osim toga, broj slučajeva sve je veći i u 23 od 50 država SAD-a, dok deset zemalja u SAD-u ima dosad najveći zabilježeni dnevni porast slučajeva, što se djelomice povezuje i s prosvjedima koji su održavani u SAD-u zadnjih sedmica.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare