Vijesti

Željka Cvijanović na Kubi, evo o čemu je razgovarala

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u Havani s ministrom javnog zdravlja Republike Kube Joseom Angelom Portalom Mirandom.

Tokom sastanka, kojem je na poziv ministra Mirande prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, razgovarano je o unapređenju saradnje u oblasti zdravstvene zaštite.

Na sastanku je bilo riječi o sklapanju bilateralnog sporazuma o saradnji u oblasti zdravstva koji bi dvije strane u narednom periodu trebale usaglasiti.

Posebno je istaknuta potreba povezivanja i razmjene stručnih medicinskih kadrova, kao i visokoškolskih ustanova i medicinskih fakulteta u Kubi i BiH.

Ovom prilikom, ministar javnog zdravlja Republike Kube upoznao je sagovornike sa medicinskim dostignućima i potencijalima Kube, izrazivši opredjeljenost ka jačanju saradnje s nadležnim institucijama u BiH.

Tokom sastanka predsjedavajuća Cvijanović i ministar Šeranić pozvali su ministra javnog zdravlja da posjeti BiH, u cilju daljnje konkretizacije saradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.