Vijesti

Žuljević: Ova Vlada FBiH mora otići. Podržavam zahtjeve Pokreta ‘Ženski marš’

Aner Žuljević, delegat SDP BiH u federalnom Domu naroda, kaže kako u potpunosti podržava zahtjeve Pokreta Ženski marš i proteste koje su dva puta organizovali.

„Kao delegat sam na mail dobio zahtjeve Pokreta “Ženski marš” koje u potpunosti podržavam.

Smatram da je korak smjene Vlade FBiH potpuno višak, jer se radi o tehničkoj Vladi kojoj je mandat davno istekao, tako da nema potrebe gubiti vrijeme na taj dio procesa

Sasvim je dovoljno, opravdano, nužno i hitno potrebno da se pristupi imenovanju nove Vlade FBiH, čime se ispunjava i uslov smjene.

Prvi korak u realizaciji njihovih zahtjeva tj imenovanja nove Vlade ide kroz Dom naroda u smislu imenovanja rukovodstva FBiH nakon što prijedloge dostave klubovi naroda.

Očekujem da moja partija SDP BiH sa svoje strane kroz Klub Srba pokrene proces kandidiranja člana rukovodstva Federacije, a javno pozivam i ostale klubove da izvrše svoju obavezu i sazivanje hitne sjednice Doma na kojoj će se izvršiti glasanje o jedinstvenom prijedlogu.

Nakon toga je procedura jasna i sav preostali dio imenovanja se završava u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH također na jednoj sjednici.

Naravno da odmah naglasim, kako nisam optimista, ali na ovaj način će se jasno vidjeti ko je za to da se otkoči proces, a ko svjesno blokira imenovanje nove Vlade koja bi u punom kapacitetu pripremila plan zdravstvene, socijalne i ekonomske borbe protiv posljedica Covida“, navodi Žuljević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare