Tehnologija

Spiderman na Steamu po igranosti govoto potukao Kratosa iz God of Wara

Nakon što su PC igrači u petak napokon dočekali izlazak Marvel's Spiderman Remastered, nova perjanica u arsenalu PlayStation Studiosa već je potukla rekorde.

Naime, Insomniacova avantura koja je originalno izašla ekskluzivno na PlayStationu još 7. septembra 018., trenutno je najprodavanija igra na Steamu ove sedmice.

Spidermana je u jednom trenutku u nedjelju na Steamu igralo čak 66.436 igrača, a zaprijetio je i Kratosu koji drži rekord od 73.529 igrača, zbog čega je God of War i dalje najuspješnija igra PlayStation Studiosa na Steamu.

I dok Spiderman čvrsto drži drugo mjesto pod Kratosovom sjekirom, od igara koje nisu PlayStation produkcije na drugom mjestu ove sedmice bori se Cult of the Lamb, veliki hit kojeg je u jednom trenutku zaigralo 61.780 ljudi, koji gotovo da je pretekao Stray s 62.963 igrača otprije mjesec.

Sljedeća velika PlayStation igra koja dolazi na PC svakako je prerada originalnog The Last of Us-a, odnosno The Last of Us Part I, koji najprije dolazi na PlayStation 5 2. septembra, prenosi 24sata.hr.

Datum izlaska PC verzije još nije određen, ali nedavno je Jonathan Benainous iz Naughty Doga tvitao kako igra stiže "vrlo brzo", pa moguće i do kraja ove godine.

Hoće li biti šanse da se nađe rame uz rame God of Wara ili Spidermana na Steamovoj ljestvici, ili pak nešto niže uz Horizon Zero Dawn, ostaje nam za vidjeti.