Vijesti

BiH ponovo u crvenom, bilježimo dramatične brojke: Više od 1.200 novozaraženih. Preminule 32 osobe

Prema posljednim podacima u našoj zemlji registrovano je 1.255 novih slučajeva koronavirusa, od testirana 4.274 uzorka.

Nažalost, bitku sa ovim opakim virusom izgubile su 32 osobe.

Poređenja radi, jučer je u BiH registrovano je 526 novih slučajeva koronavirusa od testiranih 3.417 uzoraka, a broj preminulih uslijed posljedica covid infekcije iznosio je 24.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 čаsа, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 1080 lаbоrаtоriјskih uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 483 оsоbе.

U pоsljеdnjа 24 čаsa, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je 17 smrtnih slučајеvа.

PROČITAJTE  Trocifren broj novozaraženih u Sarajevu: Pet pacijenata preminulo

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 3.039 uzoraka, od čega su 742 pozitivna na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima/županijama u Federaciji BiH.

U protekla 24h u Federaciji BiH preminulo je 12 osoba, i to iz Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Zapadnohercegovačkog, Posavskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok su 4 smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona. Preminule su tri osobe. Izvršeno je testiraje 155 uzoraka.Povezani postovi: