Enver Bijedić predsjednik SD-a i do sada je bio vlast u TK
Politika

Bijedić za Raport: Istražuje me tužilac koji je bio prvi saradnik Jasmina Imamovića. Kćerku su mu bez konkursa zaposlili u gradskom grijanju

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona objavilo je jutros da je Općinsku sud u Gračanici potvrdio optužnicu protiv državnog poslanika i predsjednika Socijaldemokrata BiH Envera Bijedića.

Radi se o optužnici u predmetu “Rudnik soli”, a radi se o višemilionskoj aferi. Pored Bijedića optuženo je još osam osoba. Više o tome ovdje.

Bijedić pak smatra da se radi o nastavku političkog progona. Kaže da mu sve pakuje gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

“Ovo je progon. Dok sam bio u SDP-u nije bilo krivičnih prijava protiv mene, sad idu kao na traci”, navodi Bijedić za Raport.

On ističe kako je čudno da predmete protiv njega vode ljudi bliski Imamovići i njegovi saradnici.

“Ovaj predmet vodi tužilac Ćazim Sehratlić. On je prije toga bio šef Službe za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Tuzle. Dakle saradnik Jasmina Imamovića, a Serhatlićeva kćerka je bez konkursa zaposlena u tuzlanskim Toplanama, firmi za gradsko grijanje”, tvrdi Bijedić.

“Neka me tuže ako nije tako, pa ćemo dokazivati. Ali oni neće da tuže”, dodaje.

Kaže da je Imamović najavio ovakav progon.

“On je nakon lokalnih izbora najavio da će jedne stranke nestati. To je mislio na Socijaldemokrate. Mi smo treća stranka u Tuzlanskom kantonu, a druga u Gradu Tuzli. Mi smetamo”, zaključio je Bijedić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
trackback
Bijedić: Istražuje me tužilac koji je bio prvi saradnik Jasmina Imamovića. Kćerku su mu bez konkursa zaposlili u gradskom grijanju - Novi Vjetar
1 godina

[…] “Ovo je progon. Dok sam bio u SDP-u nije bilo krivičnih prijava protiv mene, sad idu kao na traci”, navodi Bijedić za Raport. […]