Region

Čeda Jovanović o borbi sa bolešću: Šok nakon rentgena. Sve je to posljedica covida

Predsjednik Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović rekao je za da se nakon izlaska iz bolnice osjeća odlično i opisao kako su izgledali dani u bolnici.

“Zahvalan sam svim onima koji su omogućili da budem otac svojoj deci, brat, suprug”,  naveo je Jovanović za “TV Prva”.

Kaže da se sa zdravstvenim radnicima uspostavi toliko blizak odnos, ali da po izlasku iz bolnice nije čak ni fotografiju napravio, nijedno ime zapamtio “oni su rekli da je tako najbolje”.

“Oni su pobijedili, ja sam ih samo pratio”, dodao je.

Jovanović je naveo da mu je 12 dana u bolnici u januaru prošlo kao jedan minut. On je rekao da je ono što mu se desilo u januaru posljedica covida-19 koji je preležao tokom ljeta.

“Uradili su mi rentgen pluća i bili su šokirani. Četiri centimetra krvi jedno plućno krilo, drugo plućno krilo dva i po centimetra krvi, dijafragma potpuno atrofirala, pala na srce. Cijeli abdomen puta pet – pet puta veći želudac, tanko, debelo crijevo… Osjećao sam stalni zamor, malaksalost, povremene bolove u donjem dijelu pluća. Ispostavilo se da se dijafragma upalila, atrofirala, pala na srce, upala je izazvala i torakalni dio kičme, upala lijevog i desnog plućnog krila, krvarenja, upalu plućne maramice… haos – objasnio je Jovanović.

On je rekao da negativan test i izlazak iz bolnice ne znače da ne treba da se pazi, da je veoma važno da se sve postepeno radi i da nema fizičke aktivnosti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare