Politika

Cvijanović: Nikoga u Sarajevu nećemo pitati o izgradnji “svesrpskog svetilišta”

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da za Republiku Srpsku, jačanje veza sa Srbijom, kao i unapređenje saradnje, koja je danas intenzivnija nego ikada u prošlosti, ostaju prioritetni zadaci.

Cvijanović je u govoru na Svečanoj akademiji povodom obilježavanja 15. septembra – “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave” u Banjaluci rekla da se danas kada se u Republici Srpskoj govori o jedinstvu ne misli na jednoumlje, niti na jednostranačje, već na okupljanje s ciljem zaštite vitalnih nacionalnih interesa.

– Važan korak u očuvanju našeg identiteta biće usvajanje Zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi srpskog jezika i ćiriličnog pisma u skupštinama Srbije i Republike Srpske. Zaštita identiteta je naš zajednički interes i naše neotuđivo pravo koje ostvarujemo bez namjere da bilo koga ugrozimo ili oštetimo. Naprotiv, želimo mir, stabilnost i prosperitet, kako našim građanima, tako i svima drugima u regionu, naglasila je Cvijanović, javlja Srna.

PROČITAJTE  Mektić o "orgijanju" političara: Djevojke su podvođene na jahtu političarima iz SNSD-a. Oni su i dalje na vlasti

Ona je dodala da će bez obzira na besmislene opstrukcije iz Sarajeva, biti nastavljena realizacija strateških projekata, poput izgradnje aerodroma u Trebinju, hidroelektrane Buk Bijela, kao i auto-puta Banjaluka – Beograd.

– I sigurno nikoga nećemo pitati ni u Sarajevu, ni bilo gdje u svijetu, da li ćemo dostojno obilježiti mjesto najmasovnijeg stradanja našeg naroda u istoriji gradeći svetilište i memorijalni centar u Donjoj Gradini., istakla je Cvijanović.Povezani postovi: