Vijesti

Danas manji broj novozaraženih u BiH: Bitku sa opakim virusom izgubilo 22 osoba

U našoj zemlji prema posljednim podacima zabilježena su 794 nova slučaja zaraze koronavirusom od 3.065 obrađenih testova.

Bitku sa opakim virusom izgubile su 22 osobe.

Poređenja radi, jučer je zabilježeno 930 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 3.316 obrađenih testova. U istom periodu zabilježeno je i 25 smrtnih slučajeva.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.111 uzoraka, od čega su 393 pozitivna na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 15 osoba i to u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zapadnohercegovačkom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10, dok su tri smrtna ishoda prijavljena retroaktivno.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе izvršеnо је tеstirаnjе 828 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd 376 оsоba.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je šеst smrtnih slučајеvа.

U posljednjih 24 sat na području Brčko distrikta od obrađenih 129 uzoraka njih 25 je bilo pozitivno na koronavirus. U protekla 24 sata jedna osoba je preminula, dvije su se oporavile od infekcije, ​a na bolničkom liječenju je 21 pacijent.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare