Vijesti

DF traži ostavke Novalića, Drljače i Milićević

Klub zastupnika Demokratske fronte u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici predlaže zaključak kojim se traži ostavka rukovodstva Vlade FBIH.

Njihov zaključak prenijet ćemo u cjelosti:

“Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je na svojoj 16. redovnoj sjednici razmatrao informaciju o stepenu realizacije zaduženja Federalnog ministarstva rada i socijalne politike po zaključcima od 14.12.2019.godlne. Izneseni argumenti i stavovi tokom diskusija upućuju na ocjenu da zadužena ministarstva nisu na potreban način odgovorila na postavljene zahtjeve.

Izneseni argumenti i stavovi tokom diskusija upućuju na ocjenu da zadužena ministarstva nisu na potreban način odgovorila na postavljene zahtjeve. Ocjena je da svoj dio odgovornosti snose i najodgovorniji, ključni dužnosnici Vlade odnosno premijer Novalić, dopremijer Drljača i dopremijerka Milićević.

Obzirom da ovo nije jedina situacija u kojoj zastupnici u PD PF BiH odgovornim smatraju navedene ključne dužnosnike Vlade Federacije BiH, kao i na činjenicu da je klub DF i na l0. vanrednoj sjednici, zbog dubokog nepovjerenja građana u kompetencije Vlade, tražio ostavke navedenih dužnosnika, PDPF BiH donosi Zaključak kojim poziva premijera Novalića, dopremijera Drljaču i dopremijerku Milićević da podnesu ostavke.

Razlog više, u odnosu na ranije zahtjeve za ostavkama, proističe iz evidentnog nepostupanja ili površnog postupanja po vrlo ozbiljnim zahtjevima navedenim u Zaključcima PD PF BiH od L4.12.2019. godine. Pored nedopustivih propusta u radu, površnog odnosa spram zahtjeva PD PF BiH, koji se ponavlja u više situacija, opšta je ocjena da postoje i uslovi za podnošenje ostavki i iz moralnih razloga koji proističu iz aktuelnih postupaka u pravosudnim institucijama.”Povezani postovi: