Ekonomija

Džindić obišao TRZ Hadžići: Cilj je da ovo postane logistička baza kompletnoj namjenskoj industriji

Ministar industrije, energije i rudarstva Nermin Džindić sa saradnicima danas je boravio u radnoj posjeti Tehničko-remontnom zavodu Hadžići.

Posjeta je počela radnim sastankom s Upravom i NO TRZ Hadžići kojom prilikom je direktor Ismo Hebibović ministra Džindića upoznao o stanju u firmi i novim projektima i ugovorima koji su potpisani u posljednjih šest mjeseci.

“Izuzetno sam zadovoljan razvojem situacije u TRZ Hadžići koji su prije godinu dana bili u teškoj situaciji, a danas, u svega nekoliko mjeseci rada u skladu sa strategijom i planovima Ministarstva, potpisano je više od 15 miliona KM novih ugovora i zaposleno 120 novih radnika”, izjavio je Džindić.

“Uprava je uspjela ostvariti ono što joj je bio zadatak i stanje se počelo popravljati. Naime, kupljeno je 16 novih mašina, isplaćene su zaostale plate i napravljena reorganizacija, tako da je pred nama svijetla budućnost još jedne kompanije iz namjenske industrije što se vidi i iz prometa koji je planiran do kraja godine, a to je oko osam miliona KM”, dadao je ministar.

Direktor Hebibovic je istakao da je cilj TRZ-a da postane logistička baza kompletnoj namjenskoj industriji FBiH.

Sastanku je prisustvovao i načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović, koji je zahvalio na potezima koje je povuklo Ministarstvo energije, rudarstva i industrije da TRZ prevaziđe krizu, što je od izuzetnog značaja za dalje razvoj lokalne zajednice.

Nakon sastanka, ministar Džindić je obišao pogone i detaljnije se upoznao s proizvodnim procesom u kompaniji.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare