Vijesti

Kako je propala inicijativa za smjenu Seke

Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila inicijativu Arijane Memić, zastupnice NiP-a, za pokretanje procedure smjene menadžmenta KCUS-a na čelu sa Sebijom Izetbegović.

Za je bilo 16 zastupnika, 11 protiv i pet je bilo suzdržanih.

Protiv su naravno glasali zastupnici SDA dok je DF bio podijeljen. Bibija Kerla je odsutna, Sead Milavica je bio protiv dok je Senad Hasanović bio suzdržan (što je vrlo zanimljivo). Zastupnici NiP-a, SDP-a i Naše stranke bili “za”. Zastupnica NBL-a Amra Junuzović-Kaljić nije bila prisutna.

Ovakav ishod, prema saznanjima Raporta iskristalizirao se na pauzi Skupštine.

Naime, još sinoć je dogovoreno da za ovu incijativu glasaju zastupnici “četvorke”, SBB-a pa čak i zastupnik SDA Aljoša Čampara. Time se osigurao dovoljan broj glasova.

Međutim, u posljednji trenutak SBB se odlučio biti suzdržan i tako je inicijativa izgubila potrebnu podršku od minimalno 18 zastupnika.

Upravo zbog toga je Čampara promijenio svoje mišljenje jer nije želio biti “jezičak na vagi”. Iako je imao opciju da uopće ne glasa, on je svojim “suzdržanim” stavom htio poslati poruku da se ipak ne slaže s onim što se dešava na KCUS-u.

Iako ova inicijativa formalno nema osnova za stvarnu smjenu uprave KCUS-a, najviše zakonodavno tijelo bi ovim poslalo jasnu poruku da direktorica Izetbegović nema političku podršku za ono što radi na KCUS-u. No, i s ovim ishodom u kojem je protiv ove incijative glasalo samo 11 od 35 zastupnika, poruka je jasna.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare