Politika

Mandić: Đozo, nemate na ovo pravo. Ali sendviči će vam od mene biti gratis

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zatražio je od Službe za opću upravu da u što kraćem roku pripreme izmjenu i dopunu Odluke o pečatima Općine Centar Sarajevo u dijelu u kojem se "sekretar Oćinskog vijeća" mijenja i glasi "dopredsjedavajući Općinskog vijeća i pomoćnik u Službi za poslove Općinskog vijeća."

Načelnik sarajevske općine Centar Srđan Mandić objavio je tu informaciju poručujući da time Đozo izlazi iz domena svojih nadležnosti i ovlašćenja.

"Svjestan činjenice da će sam morati staviti 60.000 pečata na glasačke listiće, sada izlazi iz domena svojih nadležnosti i ovlašćenja i traži izmjenu odluke o pečatima kako bi ovlastio dobredsjedavajućeg i službenika u službi Općinskog vijeća", navodi Mandić dodajući da je to "novi biser predsjedavajućeg Đoze!"

"Prvo, nemate pravo izdavati naloge i obraćati se direktno službama. Drugo, imate 3 dopredsjedavajuća, a ne jednog. Ostale greške nađite sami", poručuje Mandić.

Dodaje da je to "još jedan primjer bahatosti Đoze, Ademovića i ekipe".

"Ovako bi oni sutra vodili opštinu, mijenjali odluke po ad hoc principu kako im volja, radili šta im volja. Prestanite sramotiti i skrnaviti poziciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća. A, listiće ćete morati ovjeriti sami, uz video nadzor koji ćete, siguran sam u vašu transparentnost i demokratičnost, omogućiti u sobi u kojoj će se taj proces odvijati", poručuje Mandić i dodaje da će zatražiti zvanično dozvolu od Komisije za to.

"Sendviči i topli napitci su vam od mene, gratis, na moj račun. Da nije tragično bilo bi smiješno. Ali, pobijediti vas i razotkriti prava je politička poslastica. Vidimo se 22.10.", poručio je Mandić.

Podsjetimo, referendum za opoziv Srđana Mandića zakazan je za 22. oktobar.