Politika

Mehmedović upozorava svoju stranku: Ako neko iz SDA nasjedne na Dodikov plan, to će biti kraj Bošnjaka

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i član SDA, oglasio se povodom izjava Milorada Dodika.

"Dokle smo došli: Dodik je prepoznao trenutak da nas pozove da otjeramo strance – Rušitelj BiH i negator genocida nas zove da krenemo u antikolonijalnu pobunu protiv Amerike.

Mehmedović: Da li je nešto opasnije u pitanju?

Ili je Dodik pogrešno protumačio poteze vrha SDA i ono što vrh SDA poručuje Americi i međunarodnoj zajednici, ili je nešto drugo, puno opasnije u pitanju.

Ali, došli smo do te najopasnije tačke od Daytona kad je Dodik prepoznao da je pravi trenutak da bi mu se Bošnjaci mogli pridružiti u pobuni protiv Amerike. Ako neko iz SDA nasjedne na ovaj plan, neće to biti kraj Daytona i BiH, već kraj Bošnjaka. Neka dobro razmisle!

Ako Dodik i ubijedi Hrvate da se jednokratno povuku iz instituacija BiH, i ako mu se u tome priduže Bošnjaci, kako bi krenula pobuna protiv Amerike i tjeranje stranaca iz BiH, onda ništa više neće biti isto: oprali bi sve što je RS, Srbija i Hrvatska radila od 1992. do danas.

Dodik se boji

Dodik se boji i upozorava da stranci planiraju uvesti trupe u BiH i zato poziva na veliki dogovor između tri naroda kako bi se otjerali stranci i OHR prije dovođenja trupa. Računa na rezervu kod SDA zbog Schmidtovih odluka oko vlade Federacije i zato bira ovaj trenutak.

Računa i na to da inspiriše SDA izlaskom Srba i Hrvata iz institucija BiH, da mu se SDA pridruži kako bi srušila Šestorku u Vijeću Ministara i Osmorku u Federaciji. Vrlo opasan plan koji neki od Bošnjaka mogu i zaželjeti.

Ranije upozoravao

Već sam niz puta upozoravao da je plan da se izazove gnjev kod Bošnjaka kako bi oni postali izvođači radova za arhitekte iz Hrvatske i Srbije na rušenju OHR-a i Amerike u BiH i na Balkanu.
Očito da je došao taj trenutak kao otvoreni poziv.

BOSANCI, NE NASJEDAJTE ZA MRVICU VLASTI DA RUŠITE DOMOVINU!

Podsjećam da je i Milanović govorio o dogovoru Hrvatske, Srbije i Turske oko BiH. I Escobar", naveo je Mehmedović na Facebooku.