Vijesti

Na Raportu| Mekić: Rekao sam ‘majmune skloni se’. Zahiragić: Psovao mi je majku, Konaković ga je iznio

U hodnicima Skupštine Kantona Sarajevo danas je bilo haotično. Na korak do fizičkog obračuna bili su zastupnici Haris Zahiragić (SDA) i Amel Mekić (NiP).

Kako smo ranije objavili verbalni sukob Zahiragića i Mekića je dostigao vrhunac te su pale i teške uvrede. O čemu detaljnije možete pročitati ovdje.

Pozvali smo i Amela Mekića na Raport kako bi nam kazao šta se tačno desilo.

“Duži vremenski period Haris Zahiragić u hodnicima provocira, želeći da skrene pažnju na sebe. Rekao sam mu: Skloni se odavde majmune. Iskoristio je to i iscenirao kako bi pokušao da skrene pažnju na sebe.

Treba izanalizirati ko sam ja, a ko je on”, kazao je Mekić za Raport.

Pitali smo ga šta je danas Zahiragić kazao što ga je isprovociralo, Mekić nam je odgovorio:

PROČITAJTE  Konaković o sukobu Mekića i Zahiragića: Nervozna opozicija gubi kontrolu. Izmišljao kao niko do sada

“Koliko trabunja i priča, čovjek ga ne stigne čuti šta je sve rekao. Do saf sam u svom životu nekoliko puta upotrijebio psovke i to kada sam bio mlađi. Smiješno je šta priča. Postoje nadležne institucije koje treba da ustanove šta se stvarno desilo”, zaključio je za naš portal Mekić.

Pozvali smo i Harisa Zahiragića na Raport koji nam je rekao da je Mekić na njega fizički nasrnuo te da je to spriječio Elmedin Konaković. Zamolio nas je da ostatak izjave pošalje SMS porukom jer se, kako nam je rekao, uznemirio. Evo poruke koju nam je poslao:

“Maloprije mi je Amel Mekić na skupštinskim hodnicima, u prisustvu Elmedina Konakovića, Aljoše Čampare, Vedrana Jakupovića, Harisa Plehe, Zvonka Marića i još nekoliko zastupnika i uposlenika stručne službe, kazao:

PROČITAJTE  Uposlenici Elektroprivrede BiH održali kratki protest. Daju podršku direktoru Andeliji i upravi

“J… li ti majku, štocem ću te opaliti” – i nasrnuo na mene, a nakon čega ga je kolega Konaković izveo iz hodnika.

Tome je prethodila neformalna rasprava između mene i kolege Konakovića, koji je u raspravi izgubio živce i počeo mi se unositi u facu.
Nakon što je Mekić eskalirao, Konaković ga je iznio – što je zabilježeno na kamerama u hodniku.

Nemam namjeru prijavljivati ovo policiji, ali isto tako nemam namjeru tolerisati primitivizam, psovke i uvrede, a koje su eskalirale ovog puta prijetnjama fizičkim nasiljem.

Naravno, tipova poput Mekića se nimalo ne plašim, ali argument sile neće i ne može biti sredstvo”, napisao nam je Zahiragić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare