Vijesti

Narednih nekoliko sedmica smanjite druženja: Četvrti talas epidemije će dugo trajati. Već se bližimo rekordnim brojkama iz 3. vala

Koliko je situacija u Republici Srpskoj zabrinjavajuća potvrđuje i broj ljudi na bolničkom liječenju, koji se popeo na 711. U Univerzitetskom kliničkom centru RS liječi se 387 covid pacijenata, a u ostalim bolnicama 324. Na respiratoru je ukupno 58 osoba, od kojih 37 u UKC-u.

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo RS, Jela Aćimović, pojašnjava da četvrti talas epidemije vrlo brzo napreduje.

“Vidite i sami kolikom brzinom se približavamo vrhuncu prethodnog talasa po broju oboljelih i po broju hospitalizovanih. Međutim, ništa ne ukazuje da ćemo uskoro da dostignemo vrhunac u ovom talasu. Moramo znati da je virus s kojim sada imamo posla drugačiji; riječ je o delta varijanti koja je agresivnija, brže se širi, a ovaj talas može biti čak i dugotrajniji”, pojasnila je ona za Srpskainfo.

Doktorka Aćimović apelovala je da se narednih nekoliko sedmica poštuju apsolutno sve propisane mjere, kako bi u fazi pogrošanja u kojoj se nalazimo smanjili širenje virusa.

Pojačane kontrole epidemioloških mera u narednom periodu najavili su iz Inspektorata Republike Srpske.

“Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mjera, da se ne izlažu riziku od kažnjavanja, da svoj rad organizuju u skladu sa datim preporukama i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona”, naglasili su iz Inspektorata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare