Sijevalo na sve strane

Nevjerovatnih 45 minuta u meču Igmana i Veleža: Četiri gola, tučnjava na tribinama…

Završeno je turbulentnih prvih 45 minuta u hercegovačkom okršaju Igmana i Veleža, a trenutno je rezultat 2:2!

Vidjeli smo dakle čak četiri gola, ali poluvrijeme su obilježile i nemile scene na tribinama, gdje su se potukli navijači dva tima…

Tuča navijača

Nevjerovatan pritisak Igmana gledali smo u uvodnim minutama utakmice, kada Velež doslovno nije mogao da izađe iz svog kaznenog prostora.

U 10. minuti Čubrilo centrira iz kornera, a prizemnu loptu u mrežu šalje Ramić za 1:0!

Tuča navijača

Četiri minute poslije Hrkać interveniše ispred Ramića u posljednji čas, a u 20. minuti je Bojo bio izrazito sebičan i nije odlučio proigrati nekog od svojih saigrača, već je šutirao, a lako je to odbranio Hadžikić.

Kazna za domaće stiže već u narednom napadu. Haskić je proigrao Guliashvilija, Gruzijac centrira na drugu stativu, a tamo Vehabović iz drugog pokušaja šalje loptu u mrežu za 1:1!

Sredinom poluvremena uslijedio je kratki prekid utakmice zbog nereda na tribinama. Sve je počelo koškanjem navijača dva tima, a onda su sijevale i pesnice.

Miloš Gigović je bio primoran prekinuti utakmicu, dok policija nije intervenisala i one “najratobornije” nije odstranila s tribine.

Čim je meč nastavljen, Velež je stigao do vodstva! Guliashvili je pobjegao svojim čuvarima i centrirao, a sjajni Suljić šalje loptu u gol za 1:2!

No, ekspresno je uzvratio Igman! Ponovo je Čubrilo učestvovao u napadačkoj akciji. Dodao je do Bešagića, a on trese mrežu za 2:2.

Potom je tempo igre opao i na odmor se otišlo s tim rezultatom.