zvanično potvrđeno

Ništa od zaruka: Bivša supruga Billa Gatesa opet je sama. Prsten je bio samo varka

Teksaška milijarderka, 59-godišnja Melinda French Gates nakon dvije godine veze prekinula je s pet godina starijim komunikacijskim stručnjakom Jonom Du Preom. Vijest dana potvrdila je glasnogovornica bivše supruge Billa Gatesa i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu. U detalje nije ulazila, a novinari su joj se obratili jer su primijetili da Melinda French Gates na lijevoj ruci nosi dijamantni prsten. Pretpostavili su da je riječ o zaručničkom prstenu, što bi bila definitivna potvrda ljubavi s bivšim reporterom televizijske mreže Fox News.

No, u kratkom demantu o zarukama uslijedio je i sočan nastavak koji glasi: "Melinda i Jon Du Pre više nisu u vezi." Markantni Jon Du Pre pažnju svjetskih medija privukao je kad se s Melindom French Gates prvi put pojavio na košarkaškoj utakmici Brooklyn Netsa u aprilu 2022. u New Yorku, a bila je to jedna od rijetkih prilika kad su njih dvoje zajedno viđeni u javnosti.

Melinda i John na utakmici

Šta je kumovalo njihovom razlazu zasad nije poznato, ali se zna da Melindi French Gates treba vremena da u sebi procesuira traumatične događaje prije nego što o njima progovori. Trebali su joj, naime, mjeseci da nakon razvoda od Billa Gatesa, s kojim je u 27-godišnjem braku dobila troje odrasle djece, za televiziju CBS progovori o njihovom rastanku.

"Jednostavno više nisam mogla ostati u tom braku. Nije se radilo o nekom konkretnom događaju, niti se to dogodilo preko noći. Riječ je bila o mom općem osjećaju da okolnosti u kojima smo se zatekli nisu dobre za moje zdravlje, da među nama više ne postoji bazično povjerenje koje je temelj svakog zdravog odnosa", rekla je tada Melinda French Gates, koja se u međuvremenu isprofilirala kao jedna od najvelikodušnijih podupirateljica ženskih projekata diljem svijeta, posebno u Africi.

Melinda i Bill su se razveli 2021. godine

Prije nego što su se vjenčali na Havajima u januaru 1994. godine, Bill i Melinda bili su u vezi sedam godina, a u braku su dobili troje djece. Vijest o razvodu objavili su u maju 2021. godine, a tada se saznalo i kako par nije potpisao predbračni ugovor. Osobno bogatstvo Melinde French Gates nakon razvoda procjenjuje se na više od 11 milijardi dolara.