Politika

Od korone preminuo direktor udruženja “Oaza”: Armin Smajlović imao je 36 godina…

Od posljedica koronavirusa danas je u Sarajevu preminuo Armin Smajlović, rođen 6. juna 1984. godine.

Smajlović je bio direktor Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo „Oaza“.

Brojni prijatelji i članovi “Oaze” emotivnim porukama opraštaju se od Armina na društvenim mrežama.

Smajlović se posljednjih godina posebno posvetio osobama s poteškoćama u razvoju učešćem u brojnim projektima, kako kroz “Oazu”, tako i privatno, a koji su imali za cilj pomoć ovoj populaciji stanovništva.

Za vrijeme njegovog mandata Udruženje “Oaza” postalo je dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2021. godini za oblast zdravstva i socijalne zaštite.

Učestvovao je u izradi Lokalnog Akcionog plana iz oblasti invalidnosti u Kantonu Sarajevo. Bio je član Programa tima u okviru MyRight koalicije koja okuplja preko 65 organizacija iz cijele BiH. Obnašao je i funkciju sekretara Koordinacinog odbora organizacija osoba sa invliditetom u Kantonu Sarajevo.

PROČITAJTE  Spremate li se za ljetovanje? Donosimo popis zemalja u kojima još važe covid potvrde

Smajlović je bio i član Skupštine Saveza organizacija osoba sa intelektualnim teškoćama na području FBIH “SUMERO”. Učesnik je bio mnogobrojnih konferencija, okruglih stolova i drugih sastanaka na temu implementacija UN Konvencje o pravima osoba sa invaliditetom. Učestvovao je u izradi Kodeksa o načinu predstavljanju osoba sa invaliditetom u medijima, i Kampanji predstavljanja istog.

Učestvovao je u donošenju Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom FBiH, te formiranje Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare