Puni Gas

Odbijena žalba Ferrarija na ‘najnepravedniju kaznu ikad’, Sainz je nakon utrke bio bijesan

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odbacila je žalbu Ferrarija zbog kazne dodijeljene Špancu Carlosu Sainzu u Melbourneu

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odbacila je žalbu Ferrarija zbog kazne dodijeljene Špancu Carlosu Sainzu na Velikoj nagradi Australije u Melbourneu 2. aprila.

Sainz je kažnjen nakon što je u završnici utrke došlo do sudara između njega i Španca Fernanda Alonsa u Aston Martinu. Sudije su presudile kako je Ferrarijev pilot odgovoran za nesreću nakon čega je kažnjen s vremenskom kaznom od pet sekundi, a zbog čega je pao sa četvrtog na 12. mjesto i ostao bez bodova.

Sainz je nakon utrke bio bijesan zbog kazne rekavši da je "previše ljut da bi pričao" nakon što je dobio "najnepravedniju kaznu koju je vidio u životu". Ferrari je tražio reviziju kazne ili ponovno suđenje, ali je FIA ​​odbila zahtjev.

Kako je krovno udruženje napisalo u obrazloženju, Ferrari nije iznio nove dokaze koji bi mogli bitno utjecati na novu odluku vodstva utrke pa je odbila zahtjev Ferrarija.

Haotičnu utrku Formule 1 u Australiji, koju su obilježila tri ponovljena starta i brojne nesreće, dobio je svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) ispred Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes) i Alonsa (Aston Martin).

Podsjećamo, na popisu nakon utrke u Melbourneu nije bilo nijednog vozača Ferrarija. Razlog je potpuni debakl koji je doživio i Charles Leclerc.

Monežanin je izletio odmah nakon starta i završio svoj nastup. Sainz je, pak, bio žrtva lude završnice utrke, u kojoj je zbog kontakta s Alonsom, do kojeg je došlo prije treće od tri crvene zastave, dobio pet sekundi kazne. Zbog toga je na kraju pao na posljednje, 12. mjesto.