Zdrava hrana

Ovo je Caprese salata u novom ruhu

Kombinacija cherry rajčica, mozzarelle i bosiljka postala je još malo bolja kada smo je ubacili u pećnicu i stvorili jelo kojem je tako teško odoljeti.  

Rajčica i bosiljak vole se u umacima, složencima i juhama.

Pečena rajčica, već smo se uvjerili, idealan je sezonski prilog baš svakom jelu. Maslinovo ulje, sol i papar pretvorit će je u neodoljiv kremasti umak, savršen uz tjesteninu ili omiljene žitarice.

No, dodate li još vrućoj pečenoj rajčici okruglice mozzarelle, dobro maslinovo ulje i listiće svježeg bosiljka, baš kao što biste to učinili kod pripreme klasične caprese salate, dobit ćete slastan, kremasti prilog koji se slaže uz baš svako jelo.   Stockfood   Poslužite ga uz mesne i riblje dodatke, tjesteninu, rižu, bulgur i kus kus ili jednostavno na kriškama tostiranog kruha koji ste natrljali češnjakom za još finije okuse.   

Caprese salata nikada nije imala bolji okus, zar ne? Dobar tek!