Puni Gas

Ovo je Purosangue, prvi Ferrarijev SUV model u historiji

Ferrari je krenuo s kampanjom čiji će vrhunac biti svjetska premijera prvog SUV modela (purosangue) u povijesti marke.

Premijera je zakazana za kraj ove godine, a do tada ćemo se moći nagledati brojnih najavnih fotografija, prenosi Index.hr.

Prva teaser fotografija je već stigla na društvene mreže te većinu iznenadila. Doduše ne onime što se može vidjeti, već činjenicom da je gotovo u potpunosti razotkriven prednji kraj automobila.

Kad je pak u pitanju sadržaj ispada da su sve one prije objavljene špijunske fotografije bile autentične. Najviši Ferrarijev model ima značajno podignutu podnicu, a sprijeda se ističe ogromnim usisnicima, izostankom klasične maske i svjetlima povezanim uskom lajsnom, baš kao na SF90.

Slike stigle na društvene mreže

Na sve će se odlično nadovezati ono što smo prije vidjeli, poput izbačenih bokova dijelom prekrivenim crnom zaštitnom oblogom. Straga će pak voditi blago padajuća linija krova gdje će nas očekivati svjetla inspirirana dizajnom 296 GTB, četverostruki završetak ispuha.

Ferrari zasad ne otkriva čari pogona, ali neslužbene informacije kažu kako start ide od 2.9 V6 s elektromotorom za ukupnih 830 KS.

Idući na redu će po nekima biti V8 twin-turbo sa SF90, a koji bi s više od 1000 KS bio previše čak i za Ferrari. Stoga je izgledniji klasik s 6.5 V12 atmosfercem i maksimalcem na oko 800 KS.

Na kraju recimo kako će premijera biti ove godine, kao i start proizvodnje, ali će prve isporuke uslijediti tek početkom 2023. godine.