Film

Samuel L. Jackson otkrio koji Tarantinov film mu je najdraži i iznenadio sve: To je je*eno remek djelo

Tokom svojih slavnih karijera, Quentin Tarantino i Samuel L. Jackson zajedno su radili na nekoliko velikih projekata poput Pulp Fiction -a i Djanga Unchained. Kao rezultat toga, njih dvoje su razvili posebnu umjetničku hemiju koja nadilazi profesionalno područje i zapravo je prilično uzvišena.

Jackson se pojavio u cijenjenim kultnim klasicima, kao i u blockbuster produkcijama poput Marvelovih Osvetnika. Radio je s vještim filmašima uključujući i Spikea Leeja i Stevena Spielberga. Međutim, filmovi u Tarantinovom opusu ostaju glumcu pri srcu – osobito oni u kojima je izvodio svoje moćne izvedbe.

U jednom je intervjuu Jackson ustvrdio da je komercijalni aspekt industrije važan i da je publika uvijek najvažniji element. Rekao je: „Mi smo zabavljači, a to su ljudi koji su zapravo žila kucavica filmskog biznisa, to su dečki koji pune kina u subotu i petak navečer i brinu se da te blagajne zazvone i da smo u mogućnosti napraviti nastavak.”

PROČITAJTE  Raportova recenzija nedjeljom│No Time to Die: Posljednji ples Daniela Craiga kao Jamesa Bonda

Kad su ga pitali u vezi o njegovoj omiljenoj ulozi u Tarantinovom filmu, Jackson je za ulogu roba u Django Unchained izabrao kao svoju odličnu izvedbu.

“Volim jebenog Stephena… Mislim, tip je vodio tu jebenu plantažu. Candyland je bio njegova jebena plantaža… Čovjek piše račune, Stephen pazi da usjevi rastu. On se brine da se robovi prodaju. On vodi to mjesto.”

Međutim, Django Unchained nije Jacksonov omiljeni film koji je snimio Tarantino. Ako pokušavate pogoditi, to nije ni Pulp Fiction.
Umjesto toga, glumac je iznenadio obožavatelje navodeći Tarantinovu kriminalističku dramu iz 1997. Jackie Brown kao svoj omiljeni Tarantinov film, kao i jedno od svojih omiljenih filmskih remek-djela svih vremena.

PROČITAJTE  Legendarni 'Sopranosi' sad su popularni među mlađim gledateljima. Ali oni ih gledaju iz sasvim drugačijeg ugla

Govoreći o svojoj povezanosti s Tarantinom, Jackson je otkrio da je njihovo kreativno partnerstvo mnogo učinkovitije nego što je uobičajeno.

“Postoji samo nešto vrlo prirodno u našoj vezi u smislu njegove umjetnosti i mog talenta što se sjedinjuje na lijep i divan i kreativan, radostan, ekstatičan, na neki način orgazam.”Povezani postovi: