Vijesti

Savjet za zdravstvo SDP-a: Krajnje je vrijeme da se uozbilji odlazeća Vlada KS

Iako Kanton Sarajevo proteklih dana bilježi enormno povećanje broja novozaraženih sa preko 200 novooboljelih dnevno, Vlada KS ne čini gotovo ništa da taj tren rasta zaustavi, saopćeno je iz Savjeta za zdravstvo SDP-a BiH.

“Vlada Kantona Sarajevo proteklih dana, osim mjere kojom se propisuje online nastava, nije donijela niti jednu jedinu naredbu kojom bi smanjila i zaustavila rapidno širenje koronavirusa u Kantonu Sarajevo Nažalost, to samo pokazuje da odlazeći saziv vlade radi u interesu određenih lobija i da nije u službi građana i zaštite njihovog zdravlja”, navodi se u saopćenju te dodaje:

“Ako tome još dodamo i činjenicu da u zdravstvenim ustanovama kantona ponestaje smještajnog kapaciteta za oboljele, ova slika i ukupno stanje biva još gore. Ako Nenadić i njegova vlada nemaju kapaciteta, snage i volje da predlože i usvoje potrebne mjere, krajnje je vrijeme da nas sve pozovu i traže stručnu pomoć koju, barem mi u SDP-u želimo pružiti. Ovo je vrijeme u kojem politika i stranački interesi moraju biti po strani, a isključivi prioritet građani i njihovo zdravlje”.

PROČITAJTE  Pojavila se varijanta delta plus. Šta je to?


Povezani postovi: