Svijet

Silivio Berlusconi ponovo u bolnici

Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi hospitaliziran je po drugi put u dvije sedmice, saopćio je u srijedu izvor iz njegove stranke Forza Italia.

Živopisni 84-godišnji milijarder i medijski tajkun nalazi se u bolnici San Raffaele u Milanu od utorka popodne, kazao je izvor.

Berlusconi je primljen u bolnicu radi ljekarskih provjera i doktori su odlučili da ga zadrže kako bi obavili nove testove, dodao je izvor.

Hospitalizaciju je također objavio jedan od Berlusconijevih advokata tokom ročišta u Milanu povezanog s dugotrajnim seks skandalom iz njegovih “bunga bunga” zabava.

Ročište je dio posljednje faze istrage Berlusconijeve veze s maloljetnom djevojkom, Karimom El-Mahroug, nazvanom “Ruby, kradljivica srca”.

Istraga se odnosi na navodne isplate Berlusconija svjedocima kako bi kupio njihovu šutnju oko takozvanih “bunga bunga” zabava u kojima su učestvovale El-Mahroug i druge žene.

Berlusconi, koji je dominirao javnim životom u Italiji od 1980-ih godina, suočava se s nizom zdravstvenih problema u posljednjim godinama.

On je već proveo nekoliko dana u San Raffaele krajem marta. Njegovi pratioci tada su izjavili da je on trebao biti podvrgnut ranije zakazanim medicinskim testovima.

U januaru je Berlusconi – koji je podvrgnut operaciji srca u 2016. – primljen u bolnicu u Monacu zbog kardioloških problema. U septembru prošle godine on je bio hospitaliziran 11 dana nakon što je obolio od Covid-19, prenosi AFP.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare