Film

Tarik Filipović u španskom filmu glumi vaterpolsku legendu

Objavljen je trailer za španski film ‘42 segundos’ koji prati priču o historijskom uspjehu španske vaterpolo reprezentacije i osvajanje srebrene medalje na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, a u kojem je ulogu Dragana Matutinovića odigrao Tarik Filipović.

Podsjetimo, upravo je čuveni splitski trener Špance odveo do prvog olimpijskog odličja, a Tarik je cijelu svoju ulogu odigrao na španskom, iako inače ne govori taj jezik, piše Jutarnji.

Film je sniman u Barseloni i Andori, a ime je dobio jer su prije 30 godina tačno 42 sekunde Špance dijelile od olimpijskog zlata.

“Bacio sam se u ovaj film ‘na glavu’, gomila teksta na španskom jeziku, jeziku koji sam uvijek slušao sa zadovoljstvom, ali govorio nikada. Svakodnevni rad s profesoricom Sandrom Bošnjak, golema podrška i ljubav ekipe na setu filma i – uspjeli smo. Tih mjesec i po dana života ću pamtiti po predivnoj energiji filmske ekipe, puno strpljenja, podrške, smijeha, po ljudima koje ću rado opet vidjeti…”, kaže Tarik, dodavši da će premijera filma ‘42 segundos’ biti 1. septembra u Barseloni.

Dragan Matutinović kaže kako će film krenuti u prikazivanje dan nakon premijere, 2. septembra, te da gori od želje da vidi kako je to ispalo.

“Vidio sam neke fragmente, držim da je moja strogost u filmu prenaglašena”.

Ma vi ste bili strogi trener, to vam je bio forte?

“Drugačije se ne može, ako popustiš malo, najmanje, pogotovo boljem igraču, onda sve otiđe kvragu#.

Jeste li bili u kontaktu s Tarikom, dali mu neke instrukcije?

“Tarik je veličina, pravi glumac, rekao bih baš faca. Nisam mu trebao tumačiti. Vidjeli smo se jedan put, snimalo se u Splitu, u Spaladium Areni neki prilog o meni za IN magazin na Novoj, tada sam pričao s Tarikom. Kasnije me zvao, brat bratu sto puta me nazvao tijekom snimanja u Barceloni i Andorri. Tražio je od mene svu silu detalja”.

Jeste li zadovoljni kako vas je odigrao?

“Tarik se hvali da me prikazao baš kakav sam, po naški prčevit. Znam voditi momčad na svoj način. No, bilo je važno to da su svi iz filmske ekipe bili jako zadovoljni”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare