Svijet

Video / Dan pobjede u Moskvi otkrio više nego što je smio: Da li su ovo konačni dokazi o Putinovom slabom zdravlju?

Čini se da je Vladimir Putin šepao dok je hodao, a sjedio je sa dekom u krilu tokom proslave godišnjice Dana pobjede danas u Moskvi, što je izazvalo nove sumnje u njegovo zdravlje.

Ruski čelnik (69) prisustvovao je događaju koji obilježava predaju nacističke Njemačke 1945., kako bi održao govor tokom kojeg je projicirao sliku ruske snage i vojne moći unatoč posrtanjima u ratu u Ukrajini, prenosi “Daily Mail”.

Sjedio sa dekom

Međutim, u nekoliko navrata, uključujući trenutak kada je napustio govornicu i otišao do groba neznanog vojnika da položi vijenac, činilo se da Putin hoda teškim korakom, kao da pokušava prikriti šepanje.

Tokom same parade, viđen je kako sjedi s teškom dekom preko koljena unatoč tome što su stariji ratni veterani sjedili oko njega nepokrivenih krila.

Svaki incident pojedinačno, sam po sebi, bilo bi dovoljno lako odbaciti, ali svi oni zajedno neće učiniti ništa da bi razbili konstantne glasine da Putin pati od zdravstvenih problema.

Dvije godine prije nego što je odlučio napasti Ukrajinu, počele su se kovitlati glasine o Putinovom zdravlju, uključujući sugestije da je bio podvrgnut operaciji raka.

Valery Solovei, politički analitičar i istaknuti Putinov kritičar, počeo je širiti glasine krajem 2020. Također je sugerirao da šef Kremlja boluje od Parkinsonove bolesti.

Glasine su dobile toliku popularnost da je Kremlj bio prisiljen javno ih demantirati, Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov insistirao je na tome da je njegov šef “izvrsnog zdravlja”, a sve glasine o suprotnom “potpuna besmislica”.

Izraženo drhtanje

No, šaputanje je uporno odbijalo zamrijeti i pojačalo se otkako je počeo rat u Ukrajini, a kritičari sugeriraju da Putinu nije bilo dobro u TV nastupima i da je osjetno natečen oko lica.

Snimak sastanka s bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom u ranoj fazi rata, koji je procurio u javnost, također je pokazao izraženo drhtanje ruku i nogu.

Drhtanje je jedan od glavnih simptoma Parkinsonove bolesti, stanja od kojeg se smatra da je Adolf Hitler patio pred kraj Drugog svjetskog rata. Dok je Putin sjedio s Lukašenkom, viđen je kako se drži za rub stolice – možda u pokušaju da se više ne trese.

Zatim je zauzeo sličnu pozu, ovaj put se uhvatio za rub stola, nakon što se nekoliko sedmica kasnije susreo s ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Zatim je uslijedila uskrsna nedjeljna misa tokom koje je ruski vođa činio neobične pokrete usnama dok je slušao službu.

Moglo se vidjeti kako pravi iste pokrete usnama nakon parade na Dan pobjede u ponedjeljak, dok je hodao sa Šojguom da položi vijenac.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
maya elijah
maya elijah
6 mjeseci

zdravo ovo je moja priča! Bila sam sedam godina u braku bez djeteta, zbog čega se moj muž počeo čudno ponašati, u zadnje vrijeme dolazi kući i više ne provodi vrijeme sa mnom i rekao je da želi razvod. Tako sam postala jako tužna i izgubljena u životu jer mi je doktorica rekla da ne postoji način da zatrudnim to mi stvarno zagorčava život. sve dok nisam naišao na prijatelja koji mi je s interneta pričao o DR Alabi kako je pomogao mnogim ženama sa sličnim problemima kroz koje sam ja prolazila pa sam ga kontaktirala na ([email protected]) i objasnila mu, Rekao mi je da sve treba biti osiguran prije nego što je mogao baciti čaroliju na ponovno okupljanje kako bi vratio mog muža, što sam i učinila, a on je poslao snažnu molitvu koju sam morala izgovoriti usred noći dok je bacio čaroliju ljubavi. Bilo je čudo 24 sata kasnije moj jedini muž mi se vratio i ispričao se za sve što je učinio i rekao mi da je u potpunosti spreman podržati me u svemu što želim, brzo nazovi DR Alabu i reci mu što se događa trenutak i također mi je pripremio i poslao biljni lijek za koji je rekao da će izliječiti svaku neželjenu bolest ili infekciju koja me spriječi da zatrudnem i potom me uputio kako da ga koristim prije susreta sa svojim mužem. Evo nakon korištenja ove autohtone biljke i korijena, nekoliko tjedana kasnije počela sam osjećati znakove trudnoće svuda po sebi, bila sam stvarno trudna i upravo sam rodila dječaka u 1 mjesecu. Kunem se da će cijeli svijet saznati za DR Alabu jer je spasio moju vezu i koji mi također daje djecu koju danas mogu s ponosom zvati svojom. Za svaku ženu koja misli da je to nemoguće, evo prilike da se nasmiješi i donese sreću svojoj obitelji, ljubazno kontaktiraj DR Alabu putem e-maila na: ([email protected]). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744, On je doista Bog poslan da donese izgubljene ljubavnike i donese sreću..