Ukusan obrok

Višak pečene piletine brzo i lako pretvori u sočne tacose

Meso je dragocjena namirnica koju ne želimo samo tako baciti u otpad, no nekada jednostavno ispečemo previše i ne znamo što s njime. Tacosi su jelo koje je odlično za iskorištavanje ostataka hrane od ručka ili večere.

Sastojci

  • Pečena piletina
  • Luk
  • paradajz
  • Limunov sok
  • Zelena salata
  • Taco školjke od tortilje
  • Jogurt
  • Začini po želji
  • Biber
  • So

Priprema

Luk i paradajz nasjeckajte što sitnije, začinite limunovim sokom i dodajte soli po želji.

Kuhanu ili pečenu piletinu natrgajte na komadiće.

Zelenu salatu narežite na trakice.

Tacose punite pripremljenom mješavinom i komadićima piletine.

Pripremite jednostavni umak od jogurta tako da pomiješaš jogurt i omiljene začine, naprimjer ružmarin, majčinu dušicu ili mješavinu začina za tacose.

Umakom prelijte tacose i uživajte.