BHDoktor

Za šta su sve dobre hurme?

Prirodni šećer koji se nalazi u hurmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se vare i smanjuju osjećaj gladi. Po svom sastavu hurme su prava prirodna multivitaminska “tableta”, koju mogu da koriste djeca i odrasli. U tekstu vam donosimo za šta su sve dobre hurme.

Hurme sadrže kalijum. Kalijum koji je koristan kod zaustavljanja dijareje. Osim toga, hurme pomažu da se crevna flora što brže obnovi. Redovnim uzimanjem hurmi olakšat ćete crijevima da stvore dobre bakterije.

Konzumiranje hurmi četiri nedjelje prije porođaja majkama može da olakša porođajne bolove. I umanji krvarenje. Žene koje su prije porođaja jele hurme, porodile su se lakše i brže. Za razliku od onih žena koje nisu uzimale ovo voće.

Zbog visokog procenta hranjivih materija, hurme kod čovjeka izazivaju osećaj sitosti. I olakšavaju gubitak težine. Ako na prazan stomak uzmete hurmu, ona će regulisati rad crijeva i organizmu dati potrebni šećer.

Osobe sa slabim srcem mogu koristiti ovo nevjerovatno voće. Tokom noći potopiti hurme sa sjemenkama u vodu. Ujutro iz njih ukloniti sjemenke, samljeti ih u blenderu zajedno sa vodom u kojoj su tokom noći stajale. Ovaj lijek uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

Hurme imaju sposobnost da smanje nivo neželjenog holesterola u tijelu. Ovo su samo neke od činjenica za šta su sve dobre hurme.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare