Vijesti

Zašto esdeaovci izbjegavaju KCUS?

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" prije nekoliko dana operirana su dva funkcionera SDA - Nedžad Ajnadžić (načelnik sarajevske Općine Centar) i Sabahudin Delalić (zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo).

Egzodus ljekara

Ovu informaciju objavio je Senad Hadžifejzović u svom dnevniku. Raportu je potvrđena u Općoj bolnici da je Ajnadžić slomio ruku, prilikom pada s bicikla, dok je Delalić operirao nogu.

Kako nam je rečeno, operacije su prošle bez komplikacija i oba pacijenta se osjećaju dobro. Međutim, ova informacija ima u svoju političku dimenziju.

Od ranije je poznato da postoji animozitet između dvije sarajevske bolnice, Opću vodi Zlatko Kravić, kadar SBB-a, dok KCUS vodi Sebija Izetbegović, supruga predsjednika SDA.

S obzirom na žestok animozitet i rivalitet jasno je da su esdeaovci uglavnom po sve zdravstvene usluge išli na KCUS kod doktorice Izetbegović. Sve dok nije krenuo egzodus ljekara iz ove zdravstvene ustanove.

Potom su, kadrovi SDA uglavnom potajno dolazili u Opću bolnicu, koja je primila veliki dio kadrova koji je "pobjegao" ili je "otjeran" s KCUS-a.

Ajnadžića i Delalića operirala su dva ljekara, a zajedničko im je da su obojica otjerani s KCUS-a - Ismet Gavrankapetanović i Mirza Bišćević.

"Gore je pustahija"

Kako nam je rečeno iz Opće bolnice, nije ovo prvi put da kadrovi SDA izbjegavaju KCUS. Navodno svi oni dovode i svoje kćerke i snahe na porode u Opću, kao i sve manje ili veće zahvate koji su potrebni.

"Gore je pustahija. Niko ne ide gore, osim onih koji baš moraju", rečeno nam je u Općoj.

Kao što je i prirodno, svako ide doktoru kojem vjeruje. S obziromda je veliki broj njih otišao s KCUS-a logično je da su se mnogi "prebacili" u Opću. Drugi razlog jeste politika samog KCUS-a, posebno tokom pandemije. Veliki broj pacijenata je vraćen, teško je doći do usluge, a sve s ciljem provođenja nekog plana profesorice Izetbegović, čiji je krajnji efekt - rasterećene KCUS-a...