Sport

Žestok obračun ukrajinskog tenisera sa igračima iz Srbije: “Bolje biti klaun nego ku*va plaćena ruskim novcem”

Zabilježen je žestok obračun ukrajinskog tenisera sa igračima iz Srbije.

Naime, mnogi aktivni i bivši ukrajinski sportisti priključili su se odbrani svoje domovine nakon što je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu.

Jedan od njih bio je i teniser Serhij Stahovskij koji je objasnio zašto se odlučio vratiti u domovinu i priključiti vojsci.

Žestok obračun sa igračima iz Srbije

Nekada 31. teniser svijeta objavio je na Twitteru prepisku sa srbijanskim teniserima. On im zamjera dolazak na egzibicijski turnir u Rusiji. Oni su Janko Tipsarević i Viktor Troicki.

“Razočaran sam, Viktore, što si u Rusiji. Čini se da novac ipak može sve kupiti”, napisao je Stahovskij u poruci Troickom.

Tipsareviću je poslao:

“Janko, jako sam razočaran što te vidim u Rusiji. Čini se da je novac iznad morala. To je tvoj izbor.”

“Neprocjenjivo je biti u zemlji svojih predaka. Ti si Instagram klaun koji miješa sport i politiku. Ovo nema nikakve veze s ratom. Ali kad si to već spomenuo, ja i moja zemlja smo prošli kroz sve to sr*nje i nikad nismo dobili podršku. Zato začepi, molim te”, odgovorio mu je Troicki.

Poručio im da uživaju

Sličan je odgovor dobio i od Tipsarevića:

“Zaista? A što ćemo s ovime, gospodine Borče za slobodu na Instagramu… Jesi li ti ili iko od tvoje je**ne porodice bojkotirao ili na bilo koji drugi način protestirao kad su NATO-ove snage bombardirale moju zemlju, moju porodicu i moje ljude prije 20-ak godina…”

Stahovskij je u odgovorima obojici poručio da uživaju u novcu koji su dobili.

Troickom je još rekao da je bolje biti Instagram klaun koji brani svoju zemlju nego kurva plaćena ruskim novcem, prenosi Index.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare