Politika

Žestoka poruka Tegeltije ministrici Turković: Neće moći Bisera, dođi na Gradinu i sruši ako misliš da možeš

Milan Tegeltija, aktuelni savjetnik člana Predsjedništva Milorada Dodika te bivši predsjednik VSTV-a BiH poslao je žestoku poruku ministrici vanjskih poslova BiH Biseri turković.

Podsjetimo, ministrica Turković je reagovala na najavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha SPC Porfirija o planu izgradnje “svesrpskog svetilišta” na teritoriji BiH.

Turković se oglasila i poručila da “je neporeciva činjenica kao i pravo žrtava na dostojanstveno sjećanje i obilježje. Ali, jedno mora biti jasno: neprihvatljivo je da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana”

Na ovu poruku ministrice Turković žestoko je reagovao Milan Tegeltija.

-Neće moći Bisera. Dođi na Gradinu, pa sruši ako misliš da možeš ili pokušaj da spriječiš da se napravi! Sa ovakvim mi treba da živimo u istoj državi, napisao je Tegeltija.

PROČITAJTE  Stanivuković: Blokada je nemoć. Odbornici koji ne dolaze na sjednice neće dobijati plate

-Oni bi da nam oni dozvoljavaju ili ne dozvoljavaju da pravimo svetilišta svojim žrtvama, svojim poklanim sunarodnicima. I onda se čude kad iz Republike Srpske dobiju odgovor, takva BiH – hvala, ali ne, kazao je on.Povezani postovi: