Vijesti

Čengić: Zbog Ivane Marić smo gubili vijećnike. Tad me samo reis nije nazvao

Gost večerašnjeg vanrednog izdanja Raportove emisije Politbiro uživo je Irfan Čengić.

On je govorio o jučerašnjem fijasku u Vijećnici nakon čega je od kandidature za gradonačelnika Sarajeva odustao Bogić Bogićević.

Bakir Hadžiomerović pitao ga je i u kakvim je odnosima sa Nerminom Nikšićem. Čengić o tome kaže kako su u zadnje vrijeme imali otvoren odnos i razgovarali o svemu te kako su neke stvari stavili sa strane radi izbora Bogića Bogićevića.

Pojasnio je da je podnio ostavke na pozicije člana Predsjedništva i člana Glavnog odbora SDP-a nakon što je jučer propalo imenovanje rukovodstva Gradskog vijeća.

“Ostavku na mjesto generalnog sekretara podnio sam 2019. Bilo je tada priče i o Kantonalnom odboru KS i smatrao sam da kako sam se ja povukao, trebali su se povući i neki drugi. Kada se to nije desilo, želio sam biti predsjednik sarajevskog SDP-a. Mi smo slabi u Gradskom vijeću jer smo loše prošli na izborima. Na ovim izborima dobili smo skoro 11 hiljada glasova građana manje. Nisu isti izbori, ali su isti ljudi. Dio je otišao NiP-u, dio nije izašao na izbore“, govori Čengić.

Govorio je i kandidaturi Naše stranke Ivane Marić za dogradonačelnicu.

„Formalno je nisu nikad ni predložili. Ona se možda malo naljutila na mene jer sam rekao da gubimo vijećnike radi nje. Meni je u ovom procesu samo bio cilj Bogić Bogićević i svi su mi sa strane smetali dok njega ne izaberemo. Kada se pojavila kandidatura Ivane Marić, što kaže jedan vijećnik, samo me reis nije zvao. Hodže, nema ko nije zvao, vijećnike da Ivana Marić bude. Mislim da se ne bi uklopila u administraciju Bogića Bogićevića. Njena kandidatura jeste potencijalno odmogla. Ja sam to i tada rekao. Uvijek iskreno govorim, to je nekada i moj problem. Upozoravao sam da će se ovo desiti. Svi su govorili da pretjerujem. Bogić je veličina, a nisu oni veličina“, jasan je Čengić.

Upitan jesu li lideri sada Trojke bili korektni u ovoj priči o Bogiću Bogićeviću i jesu li, kako danas kaže SDA, imali tajni plan, Čengić kaže:

“SDA je učinila sve da blokira Bogića. Nisu imali tajni plan, sa Peđom se nisam čuo oko toga. Sa predsjednikom Nikšićem i Konakovićem sam bio često na vezi i prije tri-četiri dana sam ih upozorio da će ovo Hadžibajrić uraditi, jer ga znam u dušu i kako se ponaša i kako se ušuti kad nešto ne ide. Ja sam s tim čovjekom šest godina radio i ne želim govoriti o njemu. Znate kako se kaže, o bivšim mrtvim sve najbolje. Imam poruke koje je vijećnicima slao. Znao sam tačno kada će to uraditi, dan pred sjednicu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare