Politika

Džaferović poslao građanima poruku povodom proglašenja pandemije koronavirusa

Mjesta za paniku nema, ali je nužan pojačan oprez svih nas. Zato vas pozivam da pratite i strogo se pridržavate naredbi, uputstava i preporuka kriznih štabova, nadležnih ministarstava i stručnih medicinskih timova, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović u poruci građanima u povodu proglašenja pandemije koronavirusa.

“Pozivam vas da budete oprezni i prilikom informiranja o koronavirusu i mjerama koje se poduzimaju. Koristite isključivo informacije čiji su izvor zvanične institucije i stručne osobe, i koje objavljuju kredibilni mediji”, naglasio je Džaferović.

Istakao je da se izbjegavaju senzacionalistički tekstovi i prilozi bez jasno navedenih izvora, jer se širenjem lažnih vijesti i glasina stvara panika i dodatno usložnjava cjelokupna situacija.

“Upućujem poziv vladama i institucijama na svim nivoima vlasti da hitno razmotre mjere iz svoje nadležnosti kako bi se ublažio ekonomski udar do kojeg će neminovno doći”, rekao je Džaferović.

PROČITAJTE  U Općini Novo Sarajevo uskoro vakcinacija građana po mjesnim zajednicama

Dodao je da će odgovornost i poštivanje preporuka stručnih timova i institucija pomoći da se na najbolji način savlada izazov.

“Ne sumnjam da ćemo u tome uspjeti”, poručio je Džaferović.

Podsjetio je da je Svjetska zdravstvena organizacija jučer proglasila pandemiju koronavirusa, da se cijeli svijet suočava sa ozbiljnim izazovom, a da broj zaraženih osoba i smrtnih slučajeva prouzrokovanih koronavirusom raste iz sata u sat.

“Koronavirus već je registriran u skoro 120 zemalja. Teško da će i jedan dio naše Planete izbjeći posljedice pandemije. I u Bosni i Hercegovini je registrirano 11 osoba zaraženih korona virusom”, naveo je Džaferović.

Istakao je da nadležne institucije države na svim nivoima, kao i medicinske ustanove širom Bosne i Hercegovine, poduzimaju sve neophodne mjere kako bi se spriječilo širenje virusa.

PROČITAJTE  Nikšić: Ne odustajemo od provođenja svih presuda u Strazburu

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare