Vijesti

Federalna inspekcija ne može davati informacije o nalazima inspekcijskog nadzora na KCUS-u

Povodom informacija o nalazima inspekcijskog nadzora na KCUS-u koje su se pojavile u medijima, Federalna uprava za inspekcijske poslove obavijestila je javnost da ih ne može ni potvrditi niti demantovati, te da nije izvor takvih informacija.

Napominju da su federalni zdravstveni inspektori 6. aprila 2021. pokrenuli inspekcijski nadzor na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) po zahtjevu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u okviru postupka provjere medijskih navoda u vezi s objavljenim pismima anesteziologa KCUS-a koja se odnose na korištenje aparata za mehaničku ventilaciju ACM 812A, higijenske uslove, organizaciju medicinskog kadra i uslove i način medicinskog tretmana pacijenata kojima je dijagnosticiran COVID 19 na KCUS-u.

Ističu da će po okončanju inspekcijskog nadzora, sveobuhvatan izvještaj o postupanju i nalazima federalnih inspektora s pratećom dokumentacijom u ostavljenom roku od tri dana biti dostavljen nadležnom Tužilaštvu na dalje postupanje, shodno odredbama Zakona o krivičnom postupku FBiH.

“Kao što smo i ranije naveli, a s obzirom da postupak u tom predmetu vodi Tužilaštvo, u interesu istrage nismo u mogućnosti davati informacije o postupku i nalazima inspekcijskog nadzora”, saopćeno je iz FUZIP-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare