težak period

Gary Oldman otvorio dušu: Spasili su me filmovi “Harry Potter” i “The Dark Knight”

Gary Oldman kaže da zahvaljuje Bogu za filmove "Harry Potter" i "The Dark Knight".

"'Oni su me spasili", tvrdu čuveni britanski glumac (65), pripisujući zasluge blockbuster franšizama što su mu omogućile vrijeme da provede sa svojom djecom nakon razvoda 2001. godine.

Oldman je odigrao mješavinu različitih likova u svojoj četrdesetogodišnjoj glumačkoj karijeri, od svoje Oscarom nagrađene uloge Winstona Churchilla u "Darkest Hour" do trenutne uloge administratora M15 Jacksona Lamba u seriji "Slow Horses".

No, britanski glumac možda najviše voli svoje blockbuster uloge u franšizama "Harry Potter" i "Batman", za koje smatra da su oživjele njegovu glumačku karijeru i spasile privatni život.

Objasnio je da su mu zgodni rasporedi snimanja omogućili da se fokusira na svoju porodicu u ranim 2000-ima dok je ostao u svijetu glume.

"Sa 42 godine probudio sam se razveden i imao sam skrbništvo nad svojim dječacima", rekao je Oldman i dodao:

“To je, samo po sebi, bilo teško jer je došlo do pomaka u industriji gdje se mnogo produkcija snimal] u Mađarskoj, Budimpešti, Pragu, Australiji, znate, na svim tim mjestima. Pa sam odbio mnogo posla.”

Nastavio je:

"Hvala Bogu za "Harryja Pottera". Kažem vam, "Batman" i "Harry Potter" zaista su me spasili, jer je to značilo da mogu učiniti najmanje posla za najviše novca i onda biti doma s djecom.”