fanovi oduševljeni

Harry Potter postaje TV serija, planira se sedam sezona

Harry Potter se vraća na male ekrane – izlazak prvog dijela serije planiran je za 2026. godinu.

Serija bi trebala imati sedam sezona, a svaka sezona bi adaptirala po jednu knjigu autorice J.K. Rowling. Posljednja televizijska adaptacija Harry Potter knjiga izašla je 2011., a to je bio drugi dio filma “Harry Potter i darovi smrti”.

Prvi dio TV serije o Harryju Potteru bit će dostupan na streaming platformi Max (prethodno HBO Max) 2026. godine. O novoj seriji za medije je progovorio David Zaslav, predsjednik Warner Brosa, nakon dogovora sa šefovima HBO-a i Maxa te s J.K. Rowling.

Glumačka postava još nije poznata, no bit će različita od one za filmove. Daniel Radcliffe je tijekom intervjua za Deadline izjavio da ne planira glumiti u novoj seriji: “Ne vjerujem, ne,” rekao je. ”Svakako, sve što sam pročitao o seriji je novi početak, pa je malo čudno da se ja pojavim…Ja mislim da je Harryju Potteru uvijek bilo suđeno da postane kao Sherlock Holmes…Vjerovatno tamo negdje je osmogodišnjak čiji život će se promijeniti za nekoliko godina, tako da moj mozak ide u tom pravcu.”

J.K. Rowling je u proteklih nekoliko godina privukla medijsku pažnju izjavama o trans populaciji. Na društvenoj platformi X prošle je godine odgovorila ljudima koji zbog izjava nisu podržavali novu televizijsku adaptaciju Harryja Pottera: “Aktivisti pokušavaju organizirati još jedan bojkot mog rada, ovaj put TV serije ‘Harry Potter’. S obzirom na to da unaprijed upozoreno znači i unaprijed spremno, poduzela sam mjere opreza i pripremila veliku zalihu šampanjca.”

Knjige i filmovi o Harryju Potteru dosegli su veliku popularnost. Serija knjiga je tokom 25 godina prodana u 600 milijuna primjeraka na čak 85 jezika. Time je dosegnula titulu najprodavanijeg serijala svih vremena. Filmovi su ostvarili zaradu u iznosu od više od 7,7 milijardi dolara.