Region

Kurti: Operacija izvedena 13. oktobra bila je normalan rad policije

Albin Kurti rekao je danas u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta da je operacija 13. oktobra predstavljala normalan rad policije, tvrdeći da je posao obavljen “profesionalno i prema zakonskim procedurama”.

Kako prenosi Kosovo online, evropski poslanici koje je predvodila predstavnica za Kosovo Viola von Kramon, bili su zainteresovani za operaciju kosovske policije od 13. oktobra, a Kurti je prenio da je to bila operacija „protiv krijumčarenja i kriminala“ i da obuhvata 26 različitih lokacija na cijeloj teritoriji, od kojih pet u Sjevernoj Mitrovici.

Kurti je zahvalio delegaciji Evropskog parlamenta na spremnosti da prate izborni proces koji će biti održan sutra i izrazio očekivanje da će lokalni izbori u pokrajini proteći mirno.

Povodom interesovanja evroposlanika za razgovore sa Beogradom, Kurti je rekao da razgovori nemaju alternativu, ali je ponovio i da priznavanje nezavisnosti Kosova od strane Srbije nema alternativu.

„U dijalogu u Briselu mi smo za novo poglavlje u normalizaciji odnosa između naše dvije zemlje, gdje neriješena pitanja riješavamo međusobnim priznavanjem“, dodao je Kurti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare