Magazin

Ljetna verzija cheesecakea će vas oduševiti, priprema je jednostavna

Mnogi su vrijeme u izolaciji iskoristili da usavrše svoje vještine u kuhinji ili nauče neke nove recepte.

Cheesecake sa sladoledom je verzija ovog popularnog kolača koja je idealna za ljetne mjesece. Priprema je jednostavna, pa i oni koji možda nisu vješti u pripremi slastica mogu isprobati ovaj recept.

Sastojci:

150 g jogurta
350 g mascarpone sira
20-30 g šećera
2 pakiranja Bourbon vanilin šećera
2 velike žlice limunovog soka
marmelada po želji (jagoda, malina, borovnica…)

Najprije sjedinite mascarpone, jogurt, vanilin šećer i limunov sok mikserom ili pjenjačom. Potom je potrebno marmeladu odvojeno promiješati kako biste dobili glatku kompaktnu smjesu.

Kremu od mascarponea pomiješajte s marmeladom i ulijte u kalup za sladoled, stavite štapić te ostavite u zamrzivaču minimalno 6 sati, ali najbolje bi bilo da sladoled odstoji preko noći.

Ova slastica je idealno osvježenje u toplijim danima, stoga ovaj recept možete isprobati već danas.