Vijesti

Mandić: Vlada FBiH nije raspravljala o smjeni Sebije Izetbegović

Policijski sat u Federaciji Bosne i Hercegovine treba odsad da počinje u 23 sata umjesto u 21 sat, kako je bilo dosad, izjavio je federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić na press-konferenciji održanoj tokom današnje sjednice Federalne vlade.

Kantonalne vlade bi tokom dana trebale također da donesu odluke o tome, pa ako to učine, nova mjera bi počela važiti danas od 23 sata, kazao je također Mandić.

Dosadašnje epidemiološke mjere u FBiH su izmijenjene i u dijelu koji se odnosi na okupljanje dozvoljenog broja ljudi na otvorenom. Dosad je moglo na jednom mjestu biti do 20 ljudi, a prema današnjoj odluci, do 30.

Ove odluke Vlada Federacije BiH je donijela na prijedlog Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Mandić je govorio i o zahtjevu Vlade KS za smjenu menadžmenta KCUS-a nakon posljednjih događaja. Rekao da Vlada nije imala tu tačku dnevnog reda, istakavši da Kanton Sarajevo može odlučivati o svojim finansijskim sredstvima.

“Ako se ukaže potreba naravno da ćemo raspravljati, ali to je pitanje menadžmenta. Za ministarstvo je najvažnije da se djelatnost odvija nesmetano, a za ove sarajevske zahtjeve mi moramo imati pisani trag”, kazao je on.

Upitan kako će KCUS fukcionisati ako mu Vlada KS uskrati finansijska sredstva, Mandić je rekao da su to hipotetska pitanja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare