Politika

Mesihovića pitali kupuje li službeno auto od novca za zdravstvo: Baj d vej, ne bih da se izvinjavam

Klub zastupnika Naše stranke reagovao je na amandman novog ministra zdravstva Rusmira Mesihovića koji je “tražio da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji za 100.000 KM, kako bi se dio prebacio za nabavku službenog automobila”.

Iz Naše stranke su napomenuli kako se danas usvaja budžet Kantona Sarajevo.

“Posebnu pažnju privukao je amandman novog ministra zdravstva Rusmira Mesihovića iz Demokratske fronte. Ministar Mesihović je tražio da se iznos za prevenciju i zaštitu zdravlja umanji za 100.000 KM. On predlaže da se od tih sredstava 45.000 KM prebaci za nabavku službenog vozila. Od ministra zdravstva u situaciji kad je zdravlje građana u krizi i zdravstvena zaštita u svim segmentima na jako niskom nivou u najmanju ruku očekujemo da bude toliko savjestan da nas ne ponižava kupovinom novog službenog vozila na račun mjera prevencije i zaštite zdravlja građana”, poručeno je iz Naše stranke.

Sam Mesihović je na sjednici Skupštine KS odgovorio na to pitanje.

“Da ne bilo zabune, možda je ovo nespretno formulisano što se auta tiče koji je spomenut. Dakle sto su sredstva za potrebe Kriznog štaba za automobil. Koji naravno nije za Ministarstvo, baj d vej, zadnja godina kada je kupljeno to je 2007. godina. To je možda nespretno formulisano, ali to je tako. Neću reći izvinjavam se, ali eto to je tako”, rekao je Mesihović.

Neko od zastupnika, na snimku se nije sa sigurnošću moglo čuti koji, je dobacio na ovakvo objašnjenje Mesihovića, međutim iz ministrove reakcije jasno je da mu je rečeno “da se ne pravi budala”.

“Kolega, kolega…ne pravim se ja budala, Evo izvinjavam se, evo izvinjam se…Greška, oprostite”, rekao je Mesihović nakon čega je odstupio sa pozornice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare