Vijesti

Ni SBB-u nije jasna odluka o lockdownu: Zatvarate nas za vikend, a dopustili masovnu proslavu 8. marta

U zastupnici SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo traže od Vlade KS da objasni svoju odluku o djelimičnom zatvaranju tokom vikenda.

Poslali su saopćenje.

“Klub zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo očekuje od Vlade KS da javnosti detaljnije objasni odluku koju su donijeli o zatvaranju Kantona Sarajevo za naredni vikend. Mnogo je nejasnoća koje su rezultirale navedenom odlukom pa građani s pravom očekuju od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS da kao stručnjaci objasne zašto se Kanton Sarajevo zatvara samo jedan vikend, a prije toga je, na primjer, dozvoljena masovna proslava 8. marta”, navodi se u saopćenju.

Oni su zatražili da struka odgovori koje efekte će imati KS od zatvaranja od 48 sati.

“Ako možemo pretpostaviti da ćemo već u petak imati velike gužve koje će u tržnim centrima i trgovinama nastati, jer će građani morati kupovati hranu i piće za dane vikenda (lockdowna).

Također, Klub zastupnika SBB-a u Skupštini KS upozorava na javni prijevoz kao veliko žarište širenja koronavirusa među građanima. Posebno to ističemo zbog činjenice da je manji broj vozila GRAS-a u opticaju jer je preduzeću blokiran račun i onemogućena nabavka rezervnih dijelova”, navodi SBB-ovci.

Na kraju su pozvali Vladi KS s premijerom Edinom Fortom na čelu da razmotri sve načine pomoći ugostiteljima i drugim privrednim granama koje će biti najviše pogođene najavljenim zatvaranjem Kantona Sarajevo i da se to što prije realizira.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare