Dječak 1

Omiljeni glumac iz Harryja Pottera neprepoznatljiv je u novoj pozorišnoj ulozi

Zamislite da ste izbacili dvije najslikovitije rečenice u cijeloj franšizi, a da niste čak ni imenovani, to je bila sudbina Ekowa Quarteya u Harryju Potteru.

Dječak 1, od milja poznat kao 'Bad News Bem' postao je omiljeni lik nakon što je ukrao svjetla reflektora u samo dvije scene, ali Ekow je sada neprepoznatljiv.

'To je kao da pokušavate uhvatiti dim, kao da pokušavate uhvatiti dim golim rukama', upozorio je Harryja nakon što je nekoliko trenutaka prije otkrio 'predznak smrti' u Zatvoreniku iz Azkabana.

Izbacio je glavne tačke zapleta s dramatičnim štihom, što su obožavatelji obožavali, a zatim je nestao iz filmova da ga više nikada nisu vidjeli.

Nije iznenađenje da glumac koji nam je donio ovu spektakularnu priču sada nastupa za Nacionalno pozorište u Shakespeare's Globeu.

Ekow, koji sada ima 33 godine, otkrio je svoj identitet na TikToku koji je objavio Globe, ismijavajući sebe odmah prepoznatljivog 14-godišnjaka u Hogwarts uniformi.

'Oh, vjerovatno me prepoznajete kao osobu na umjetničkom djelu za Much Ado About Nothing', glasi naslov dok Ekow sjedi u punom elizabetanskom kostimu za svoju ulogu Benedicka.

Sinhronizuje usne na zvuk koji kaže: 'Može biti i čudnije, upravo sam oprao ruke zato su mokre…'

Samantha Lewis je dodala: 'Ne sumnjam da ste Shakespeareov glumac nakon što ste nam promijenili živote najdramatičnijom izvedbom u cijeloj HP seriji.'

U vlastitoj Instagram biografiji, uz objavu statusa kvalificiranog osobnog trenera, Ekow je napisao: 'Da, ja sam tip iz Harryja Pottera!'

Otkad je bio Harbinger Bem, glumio je u brojnim pozorišnim produkcijama uključujući Vještice, Petra Pana, Kako vam se sviđa i razne Shakespeareove drame.

Također se pojavio u omiljenoj drami Call The Midwife, kao i u filmovima This Way Up Aisling Bea, Becoming Elizabeth i Breeders.

Ekow bi trebao izaći na pozornicu londonskog Globe Theatrea u aprilu, nastupajući kao duhoviti Benedick do završetka predstave u augustu.