KRALJEVSKA PORODICA

Ovo je trenutak kada je vojvotkinja Sophie oduševila javnost, ali i stekla nove obožavatelje

Poznata 59-godišnja supruga princa Edwarda i omiljena snaha pokojne kraljice Elizabete II, vojvotkinja Sophie oduševila je obožavatelje kraljevske porodice nakon što se pridružila nekolicini pobjednika Royal Windsor Horse Showa u njihovom pobjedničkom krugu.

Vojvotkinja od Edinburgha u jednom je trenutku čak i zaplesala, a taj trenutak usnimili su obožavatelji s tribina, te se snimka u kratkom roku proširila društvenim mrežama. Zahvaljujući tome, već ionako jedna od najomiljenijih članica kraljevske porodice stekla je svojim opuštenim izdanjem nove poklonike.

Prije negoli se maknula s trkališta, Sophie je potrčala između australskog tima, a prije negoli se uspela u kočiju lagano je zaplesala. Nakon toga sjela je u prednji dio kočije i zapljeskala od uzbuđenja kada su 'pojurili', a potom se nasmijala i mahnula u smjeru princa Edwarda koji je sve pomno pratio sa sigurne udaljenosti.

Inače, pojavljivanje vojvotkinje Sophie u Berkshireu uslijedilo je nakon njezinog historijskog posjeta Ukrajini prošle sedmice, kada je postala prva članica britanske kraljevske porodice koja je posjetila tu zemlju od početka ruske invazije.

Sophie se tamo srela s predsjednikom Volodimirom Zelenskijem i njegovom suprugom Olenom, te je prenijela osobne pozdrave i poruku kralja Charlesa III.